wielomiany. pomocy
kama: 3x6 + 7x3 + 2 = 0
7 cze 11:42
5-latek: t=x3 i tu co do t nie potrzeba zadnych zalozen (dlaczego ?
dostaniesz 3t2+7t+2=0 i rozwiazuj wzgledem t i potem wroc do podstwienia
7 cze 11:46
kama: a mozesz to rozwiazac? bo nie czaje..
7 cze 11:47
5-latek: Po co ten placz ?
Nie potrafisz rozwiazac rownania kwadratowego ?
3t2+7t+0=0
licz delte i wyznacz t1 i t2 tak samo jak wyznaczasz x1 i x2
7 cze 11:49
5-latek: ma byc oczywiscie 3t2+7t+2=0
7 cze 11:52
kama: rozwiazalam rownanie kwadratowe. t1= −2 t2=−1/3
7 cze 11:53
kama: co dalej ?
7 cze 11:55
kama: co dalej ?
7 cze 11:57
kama: haloo ?
7 cze 11:59
5-latek: Dobrze .
No to teraz wracamy do podstawienia mielismy takie t=x
3 to x
3=t
1 to x
3=−2 to
x=
3√−2 . Teraz pytanie
czy istnieje taki pierwiastek ? a moze nie ?
| | 1 | | 1 | |
Nastepnie x3=t2 to x3=− |
| to x=3√− |
| i to samo pytanie |
| | 3 | | 3 | |
7 cze 12:00
5-latek: Alez sie nie cierpliwi

)
7 cze 12:01
kama: a istnieje ?
7 cze 12:03
5-latek: Pomysl sama . dam CI jeszce chwile na zastanowienie .
jesli nie bedziesz do konca przekonana to napisz za 5 minut (tyle powinno wystarczyc
7 cze 12:05
zawodus: To ty tego nie wiesz?
7 cze 12:05
zawodus: W takim wypadku ty nigdy tego rozwiązania nie zrozumiesz
7 cze 12:06
kama: nie wiem.
7 cze 12:06
5-latek: Witaj
zawodus
Ciekawe co wymysli
7 cze 12:07
kama: zawodus: nie prosze tu o uwagi na moj temat tylko o rozwiazanie zadania, wiec albo powiedz co i
jak albo sie nie udzielaj i zachowaj to dla siebie.
7 cze 12:07
5-latek: To odpoweedz mi na pytanie . czy istnieje pierwiastek trzeciego stopnia z liczby ujemnej ?
np 3√−8= ile ?
Tu chodzi o to zebys zrozumiala
7 cze 12:09
5-latek: To byla jego sluszna uwaga . Wiec troche pokory kama OK?
7 cze 12:10
kama: prosilam o pomoc a nie o jakies uwagi.

chcialam rozwiazanie zadania a nie zagadki
7 cze 12:11
Piotr 10: Pomoc ≠ rozwiązanie zadania.
7 cze 12:12
Piotr 10: To żegnamy.
7 cze 12:15
5-latek: Wobec tego znajdz odpowiedz (w ksiazce w internecie na moje pytanie i ewentualnie napisz tutaj
odpowiedz . Bedzie to z korzyscia dla Ciebie niz dostanie gotowego rozwiazania
7 cze 12:16
zawodus: Cześć
5−latek 
Odpowiedz mi na proste pytanie. Co ci da, że będziesz miała rozwiązanie tego zadania jak nie
umiesz liczyć pierwiastków, które były w gimnazjum? Nie będę już mówił o rozwiązaniu równania,
w którym wykorzystujemy podstawienie. Pierwszy lepszy sprawdzian i masz "buta". Chyba, że o to
ci chodziło...
7 cze 12:18
kama: jestem w stanie sobie to rozwiazac tylko nie w 5 sekund. myslalam ze ktos bedzie tak dobry i
rozwiae, a jesli mam jeszcze latac i tego szukac to dzieki, bylo od razu powiedziec to
zrobilabym po swojemu a nie tracila czas.
7 cze 12:18
zawodus: Oj zapomniałem o
Piotrku
cześć
7 cze 12:18
Piotr 10: Witam zawodus , 5−latek. Jeśli potrafisz to rozwiązać dłużej nic w 5 sekund to do
roboty leniu, a nie na gotowca czekasz.
7 cze 12:19
kama: jesli tak bardzo Cie to interesuje zawodus, to ze sprawdzianu z wielomianow mialam 4 i jakos
nie nie narzekam, wiec swoje teorie mozesz sobie wsadzic w d.
7 cze 12:20
zawodus: Ciekawe od kogo ściągałaś
7 cze 12:22
kama: NIE ROBILAM SAMA DLATEGO ZE POTRZEBOWALAM ROZWIAZANIA SZYBKO CZY TO TAKIE SKOMPLIKOWANE?! ALE
SKORO PO TO TU JESTESCIE ZEBY KRYTYKOWAC LUDZI TO SPOKO, POWODZENIA.
TERAZ ROZWIAZE SOBIE SAMA, DZIEKI ZA TAKA POMOC. NAJMADRZEJSI NA SWIECIE
7 cze 12:22
kama: PEWNIE OD CIEBIE.
7 cze 12:23
Piotr 10: Śmieszny/ Smieszna jesteś. Trzeba być na prawdę głupim, jeśli wie jak sie rozwiązać zadanie a
mimo tego prosi się o pomoc w ROZWIĄZANIU ZADANIA, CZYLI DANIA GOTOWCA.
7 cze 12:24
zawodus: Jakby wiedziała, to nie pisałaby tekstu:
"a mozesz to rozwiazac? bo nie czaje..

"
7 cze 12:26
kama: Bo na poczatku nie zrozumialam komentarza.

jakos pozniej sobie poradzilam.

dobre teorie,
sszkoda ze nie trafione.
7 cze 12:29