pomóż
tomasz: proszę o rozwiązanie bo leże na tym nie poradzę sobie
określ własności funkcji
f(x)=cos x dla x ∊ [2π; 4π)
7 cze 08:49
Janek191:
Ta funkcja ma takie same własności jak funkcja
f(x) = cos x dla x ∊ [ 0 ; 2π ]
7 cze 09:42
tomasz: ale proszę mi rozwiązać to moje zadanie wtedy według tego się będę uczyć −dzięki dobry
człowieku wierzę że mi to napiszesz
7 cze 09:50
Janek191:

1) Funkcja f(x) = cos x jest malejąca w ( 2π; 3π)
2) Funkcja f(x) = cos x jest rosnąca w ( 3π; 4π )
3) ZWf = < − 1; 1 >
4) f
min = f( 3π) = − 1 f
max = f(2π) = f(4π} = 1
7 cze 10:02
tomasz: stokrotne dzięki teraz będę się tego uczyć
7 cze 10:10