j
aniiaa:
z jakim przyśpieszeniem poruszać się musi ciało ruchem jednostajnie przyspieszonym ,aby w ciągu
15s mogło przebyć drogę 225cm.

jeśli możliwe proszę o rozpisanie obliczeń.
6 lis 19:25
kaz: | | at2 | | 2S | | 450 | | cm | |
S= |
| →a= |
| = |
| =2[ |
| ] |
| | 2 | | t2 | | 225 | | s2 | |
6 lis 19:38
aniiaa: w jakim czasie od chwili rozpoczecia ruchu ciało przebywa ruchem jednostajnie zmiennym z
przyspieszeniem 8cm/s
2 drogę 1600cm
6 lis 19:43
kaz: przekształć ten wzór na drogę i wylicz t
6 lis 19:45
aniiaa: T powinno wyjsc 100
6 lis 19:50
kaz: t=20[s]
6 lis 19:53
aniiaa: to ja nie wiem jak to zrobic
6 lis 19:57
kaz: | | 2S | | 3200 | |
t2= |
| = |
| =400→t=20[s] |
| | a | | 8 | |
6 lis 20:02