matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o rozwiązanie
dorota:
zamień podany kąt na stopnie 2/3π
6 cze 17:04
pigor:
..., musisz pamiętać tylko to, że
π= 180
o
, wtedy
1
3
π=
2
3
*180
o
= 2*60
o
=
120
o
, proste
. ...
6 cze 17:08
dorota:
dzięki
6 cze 17:20