Równania różniczkowe II rzędu
Markos: y''=1−y'
2
y'=p
p'=1−p
2
nie wiem jak z tego wyliczyć p
| | p+1−2 | | 2 | |
np coś takiego : |
| =C2e−12y => p − |
| =C2e−12y ale dalej |
| | p+1 | | p+1 | |
zostanie p w mianowniku chyba że mam błąd gdzieś wcześniej
6 cze 16:00
Markos: tam powinno być od ∫dy wszędzie za y x czyli ∫dx , x+C itd
teraz zauważyłem ten błąd
6 cze 16:03
Markos: wie ktoś jak to zrobić ?
jak wyliczyć to p
6 cze 17:07
wredulus:
Dobrze kombinujesz z tym ulamkiem ... ale po rozlaczeniu bedzietam 1 a nie p
6 cze 18:19