reszta z dzielenia wielomianu
adam18: Zadanie z wielomianem. Wyznaczyc reszte z dzielenia wielomianu w(x) przez wielomian d(x)
=x3+2x2−x−1 wiedzac ze w (−1)=−1 i w (2)=2
Pomocy. Doszedlem do ukladu rownan w prostszych przykladach kasuje się q (x) a tu wychodzi
jedno rownanie −1=q (−1) + a −b + c a drugie 2 =13 q (2) + 4a +2b + c
6 cze 14:55
ICSP: Zadanie niewykonalne.
6 cze 14:57
adam18: To jest zadanie ze zbioru z zadaniam konkursowymi

dziwne
6 cze 14:59
J: Najlepiej go dobrze przepisz.
6 cze 15:03
adam18: Sprawdzilem i tak jest w zbiorze, w podpowiedziach jest napisane tylko aby skorzystać z
twierdzenia o reszcie
6 cze 15:08
adam18: Sprawdzilem i tak jest w zbiorze, w podpowiedziach jest napisane tylko aby skorzystać z
twierdzenia o reszcie
6 cze 15:09
adam18: Sprawdzilem i tak jest w zbiorze, w podpowiedziach jest napisane tylko aby skorzystać z
twierdzenia o reszcie
6 cze 15:09