pytanie
Adam: Jeszcze jedno pytanie z pochodnych

Jeżeli mam w przykładzie:
liczę pochodną po x, to całe wyrażenie jest równe 0 ?
5 cze 22:46
ICSP: wyrażenie ?
5 cze 22:47
Adam: Dobra "pochodna"
| −1 | | 1 | | 1 | | −1 | |
| *ln(1−y2)+ |
| * |
| *0= |
| *ln(1−y2) |
| x2 | | x | | 1−y2 | | x2 | |
Będzie wyglądało w ten sposób?
5 cze 22:53
daras: wystarczy tylko pierwszy skłądnik
widac nic nie zrozumiełeś z porad, które ci dałem tutaj:
5 cze 22:55
pigor: ... , no nie , bo jest to iloczyn (a nie suma)
| | 1 | |
stałej i funkcji, dlatego f 'x= − |
| ln(1−y) . |
| | x2 | |
5 cze 22:55
Mila:
| | −1 | | ln(1−y2 | |
f'x= |
| *ln(1−y2)=− |
| |
| | x2 | | x2 | |
5 cze 22:55
5 cze 22:55
daras: szkoda czasu, idę lulu
5 cze 23:00
Adam: Czyli po prostu wzór a*f'(x) gdzie a−stała to ln(1−y2), tak ? Mówie oczywiscie przy liczeniu
po x ?
5 cze 23:26
Hugo: Mila a ty tu robisz w ramach wolontariatu czy jakieś truskawki dostajesz

?
5 cze 23:27
daras: ona robi te przetwory z truskawek po nocach i się nudzi
5 cze 23:41
Lukrecja: Jak obliczyc te granice?
100n2+1
___________
n4+3n
5 cze 23:59
Hugo: #Suchar dnia
− jak obliczć granice
− zapytaj Zofii Nałkowskiej
6 cze 00:00
5-latek: podziel licznik i mianownik przez najwyzsza potege mianownika
6 cze 00:01
Lukrecja: Suchar nocy raczej −,−
6 cze 00:15