matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uzasadnij tożsamość - Pomoże ktoś?
gffa:
1/cosx−cosx=sinx*tgx
5 cze 21:16
Eta:
Najpierw zapisz to porządnie !
5 cze 21:20
Eta:
1
−cosx= sinx*tgx
cosx
cosx≠0
sinx
sin
2
x
1−cos
2
x
1
P= sinx*
=
=
=
−cosx= P
cosx
cosx
cosx
cosx
5 cze 21:22