oblicz długość ramienia
natalia: Środek okręgu opisanego na trapezie leży na jednej z jego podstaw. Oblicz długość ramienia tego
trapezu, jeśli jego podstawy mają długości 15 i 9.
5 cze 20:46
Eta:
Może choć jedno zadanie rozwiążesz samodzielnie co?
5 cze 20:47
natalia: już te ogarnęłam niepotrzebnie dodałam, nie ogarniam planimetrii
5 cze 20:49
Eta:
Rozwiązuj więcej zadań
samodzielnie ! do skutku , to "ogarniesz "
5 cze 20:51
natalia: staram się ale dla mnie planimetria to ciemna magia, zawsze mam najsłabsze oceny z tego a
maturka za rok
6 cze 23:59
Lukas:

r=7,5 połowa dolnej podstawy
h=
√7,52−4,5=6
b=3
c=..
7 cze 00:05