Wyznacz równanie prostej prostopadłej przechodzacej przez punkt.
Marimo: Wyznacz równanie prostej prostopadłej do y=1/2x−1 i przechodzącej przez punkt (−3,1).
5 cze 20:24
asdf: też prosiłbym o rozwiazanie tego zadania...
5 cze 20:53
5 cze 20:53
mysia: może ktoś rozwiaże? nie bardzo to rozumiem...
5 cze 21:07
jakubs: Eta podesłała bardzo podobne, wystarczy zobaczyć jak się robi. Lenistwo się szerzy, a
później płacz bo jedynka, albo niezdana matura z matematyki.
5 cze 21:10
Marimo: Według tych zadąń wyszło mi, że równanie prostej wynosi y=−2x+5
5 cze 21:17
Eta:
p : y= −2(x−x
A)+y
A =......... ( leniu
5 cze 21:18
ymir: wtedy co bedzie xA i yA ?
5 cze 21:50
Eta:
A( −3,1) xA= −3, yA=1
5 cze 21:52