Trygononmetria problem
Użytkownik: Witam, mam pewno pytanko jeżeli mam np:
| | π | | π | |
sin (2 π − |
| ) * cos ( 2π + |
| )= |
| | 3 | | 6 | |
więc:
| | π | |
I. sin (2 π − |
| ) / IV cwiartka, f, − |
| | 3 | |
| | π | |
II. cos ( 2π + |
| ) | To jaka cwiartka będzie? |
| | 6 | |
5 cze 20:15
Użytkownik: hmm ?
5 cze 20:20
Użytkownik: I?
5 cze 20:25
Bogdan:
to będzie piąta ćwiartka
5 cze 20:26
Mila:
T=2π − okres obydwu funkcji⇔
| | π | | π | | π | |
sin(2π− |
| )=sin(− |
| )=−sin( |
| ) funkcja nieparzysta |
| | 3 | | 3 | | 3 | |
5 cze 20:28
Użytkownik: Nie ma takiej
5 cze 20:28
Użytkownik: Mila wiem, tylko pytam o cwiartke
5 cze 20:29
Bogdan:
piąta pokrywa się z pierwszą
5 cze 20:30
Użytkownik: dzieki
5 cze 20:48