Rozłóż wielomiany na "w" na czynniki liniowe
Artur: 1.a) w(x) = x
3−4x
4
B)w(x)= 4x
4+8x
3+4x
2
c)w(x) = 25x
3 − x
5
d) w(x)=−3x
4+6x
3−3x
2
Rozłóż wielomiany na "w" na czynniki liniowe.
Pomoże ktoś to ogarnąć

Jak sie za to zabrać ?
5 cze 19:30
Artur: Pomoże ktoś ?
5 cze 19:52
Artur: Wie ktoś jak to rozwiązać ?
5 cze 20:09
Lukas:
a) w(x)=x3−4x3
w(x)=x3(1−4x)
b) 4x4+8x3+4x2
w(x)=4x2(x2+2x+1)
5 cze 20:10
Mati: Przepraszam zrobiłem mały błąd w tym w(x)= x6−4x4 powino być a nie tam do 3
5 cze 20:16
Artur : Pomoze ktos ?
5 cze 20:50