matematykaszkolna.pl
g.analityczna Lukas: Jest jakiś wzór na jednokładność ? Wiem jak wyznaczyć współrzędne środka jednokładności, w której obrazem okręgu ble ble i tyle ale nie wiem co robić jak mam np inną figuręemotka
5 cze 19:00
Eta: Ja wiem........ ale nie powiem
5 cze 19:07
PW: Wzór − wynikający z definicji − jest jeden. Przekształcenie działa na wszystkich jednakowo − czy to okrąg, czy rysunek smoka wawelskiego.
5 cze 19:09
Eta: emotka
5 cze 19:14
Saizou : pamiętam jak na koniec gimnazjum rysowaliśmy ludziki w jednokładności
5 cze 19:17
Lukas: Dziękuję PW emotka Skoro nie powiesz to czemu piszesz
5 cze 19:21
Eta: Lubię to ! emotka
5 cze 19:21
Lukas: Jest tyle tematów, nie musisz mi pomagać. Nie ma ludzi niezastąpionych emotka
5 cze 19:24
Janek191: A = ( x; y) A' = ( x' ; y') S = ( a; b) − środek jednokładności k − skala jednokładności , k ≠ 0 → → SA' = k*SA
5 cze 19:28
Lukas: Dzięki Janek emotka
5 cze 19:31
Mila: Najlepiej stosować definicję w zadaniach z poziomu LO. ( patrz wpis Janka) Wzory. S(a,b) − środek jednokładności k− skala jednokładności, k≠0 P(x,y) dany punkt P(x',y') punkt po przekształceniu przez jednokładność o środku S i skali równej k. x'=k*x+a*(1−k)⇔x'=k*(x−a)+a y'=k*y+b*(1−k)⇔y'=k*(y−b)+b ========================
5 cze 21:02
Eta: Hej Mila zapatrzyłaś się na Janka ... =================
5 cze 21:03
PW: Po prostu − Janek191 wyjątkowo o 19:28 zapomniał o tym zwieńczeniu dzieła, więc Mila uczyniła zadość tradycji.
5 cze 21:49
Mila: Et tu PW contra me?
5 cze 21:54
Eta: emotka
5 cze 21:57
bratmatis: Mogę zapytać o co chodzi wam Lukas & Eta?
5 cze 21:59
Eta: konflikt pokoleń emotka
5 cze 22:02
Lukas: konflikt racji emotka
5 cze 22:07
Eta: @Lukas ........ nawet nie wiesz ile tracisz !
5 cze 22:09
Lukas: Możliwe, ale ja nie widzę nic złego w tym, że wyraziłem swoją opnie.
5 cze 22:13
ZKS: Eta obudzi się, kiedy będzie za późno. Jego strata. emotka
5 cze 22:13
PW: Wybaczcie mu, albowiem nie wie co czyni (jak mówi Pismo). Czy jakoś tak.
5 cze 22:14
Lukas: ZKS znowu.. Nie znasz mnie, nie wierz jak się uczę.. I tyle emotka
5 cze 22:16
ZKS: emotka
5 cze 22:16
Eta: "wiesz" emotka
5 cze 22:17
ZKS: Nie pisałem do Ciebie, ale teraz napiszę widzę jak się uczysz na forum to mi wystarczy. emotka Chyba powinno być nie wiesz, ale to Tyś najinteligentniejszy i nie dający nic sobie powiedzieć.
5 cze 22:18
Lukas: Ja nie jestem Tobą, skoro czytanie ze zrozumieniem to problem.. Ja pisałem, że chcę wskazówki a nie gotowce kolego... Proszę czytać uważnie a potem się wypowiadać emotka
5 cze 22:19
Eta: Hej ZKS emotka
5 cze 22:20
ZKS: Wielmożny Panie, a gdzie ja Ci dałem gotowca? Mi głównie, albo może i tylko chodzi o Twoje zachowanie. To u Ciebie szwankuje czytanie ze zrozumieniem przytocz moją wypowiedź z tematem o jakimś gotowcu czy wskazówce. emotka
5 cze 22:28
ZKS: Hej Eta. emotka
5 cze 22:29
Lukas: Ja pisałem o dawaniu gotowców... A dwa nie musisz odwiedzać moich tematów i tutaj pisać szukając kłótni... Może zajmuj się swoimi zadankami i przy okazji nie przeszkadzaj mi w nauce emotka
5 cze 22:30
ZKS: Mnie nie obchodzi co pisałeś, ale z jakim podejściem odnosisz się do innych. emotka Nie muszę, ale chcę odwiedzać i sprawdzać Twoje postępy w zachowaniu. emotka
5 cze 22:50
Lukas: Ja wiem co mam robić i niańki nie potrzebuje. Więc daruj sobie emotka I to będzie najlepsze rozwiązanie emotka A ja tym czasem wracam do zadań emotka Pa.
5 cze 22:52
ZKS: Niestety darować nie daruje taki charakter. Musisz zrozumieć, że zachowanie to podstawa. emotka
5 cze 22:54
Wazyl: Cześć ZKS Eto i Milo emotka Lukas musisz zrozumieć że kłócenie się z nimi na tym forum jest porównywalne do zaatakowania czołgu patykiem. Odpuść emotka
5 cze 23:07
ZKS: Siemanko Wazyl. emotka
5 cze 23:22