g.analityczna
Lukas:
Jest jakiś wzór na jednokładność ?
Wiem jak wyznaczyć współrzędne środka jednokładności, w której obrazem okręgu ble ble
i tyle ale nie wiem co robić jak mam np inną figurę
5 cze 19:00
Eta:
Ja wiem........ ale nie powiem
5 cze 19:07
PW: Wzór − wynikający z definicji − jest jeden. Przekształcenie działa na wszystkich jednakowo −
czy to okrąg, czy rysunek smoka wawelskiego.
5 cze 19:09
Eta:
5 cze 19:14
Saizou :
pamiętam jak na koniec gimnazjum rysowaliśmy ludziki w jednokładności
5 cze 19:17
Lukas:
Dziękuję PW

Skoro nie powiesz to czemu piszesz
5 cze 19:21
Eta:
Lubię to !
5 cze 19:21
Lukas:
Jest tyle tematów, nie musisz mi pomagać. Nie ma ludzi niezastąpionych
5 cze 19:24
Janek191:
A = ( x; y)
A' = ( x' ; y')
S = ( a; b) − środek jednokładności
k − skala jednokładności , k ≠ 0
→ →
SA' = k*SA
5 cze 19:28
Lukas:
Dzięki Janek
5 cze 19:31
Mila:
Najlepiej stosować definicję w zadaniach z poziomu LO. ( patrz wpis Janka)
Wzory.
S(a,b) − środek jednokładności
k− skala jednokładności, k≠0
P(x,y) dany punkt
P(x',y') punkt po przekształceniu przez jednokładność o środku S i skali równej k.
x'=k*x+a*(1−k)⇔x'=k*(x−a)+a
y'=k*y+b*(1−k)⇔y'=k*(y−b)+b
========================
5 cze 21:02
Eta:
Hej Mila zapatrzyłaś się na Janka ... =================
5 cze 21:03
PW:
Po prostu − Janek191 wyjątkowo o 19:28 zapomniał o tym zwieńczeniu dzieła, więc
Mila uczyniła zadość tradycji.
5 cze 21:49
Mila:
Et tu PW contra me?
5 cze 21:54
Eta:
5 cze 21:57
bratmatis: Mogę zapytać o co chodzi wam Lukas & Eta?
5 cze 21:59
Eta:
konflikt pokoleń
5 cze 22:02
Lukas:
konflikt racji
5 cze 22:07
Eta:
@Lukas ........ nawet nie wiesz ile tracisz !
5 cze 22:09
Lukas:
Możliwe, ale ja nie widzę nic złego w tym, że wyraziłem swoją opnie.
5 cze 22:13
ZKS:
Eta obudzi się, kiedy będzie za późno. Jego strata.
5 cze 22:13
PW: Wybaczcie mu, albowiem nie wie co czyni (jak mówi Pismo). Czy jakoś tak.
5 cze 22:14
Lukas:
ZKS znowu.. Nie znasz mnie, nie wierz jak się uczę.. I tyle
5 cze 22:16
ZKS:
5 cze 22:16
Eta:
"wie
sz"
5 cze 22:17
ZKS:
Nie pisałem do Ciebie, ale teraz napiszę widzę jak się uczysz na forum to mi wystarczy.

Chyba powinno być nie wie
sz, ale to Tyś najinteligentniejszy i nie dający nic sobie
powiedzieć.
5 cze 22:18
Lukas:
Ja nie jestem Tobą, skoro czytanie ze zrozumieniem to problem.. Ja pisałem, że chcę wskazówki a
nie gotowce kolego... Proszę czytać uważnie a potem się wypowiadać
5 cze 22:19
Eta:
Hej
ZKS
5 cze 22:20
ZKS:
Wielmożny Panie, a gdzie ja Ci dałem gotowca? Mi głównie, albo może i tylko chodzi o Twoje
zachowanie. To u Ciebie szwankuje czytanie ze zrozumieniem przytocz moją wypowiedź z tematem o
jakimś gotowcu czy wskazówce.
5 cze 22:28
ZKS:
Hej
Eta.
5 cze 22:29
Lukas:
Ja pisałem o dawaniu gotowców... A dwa nie musisz odwiedzać moich tematów i tutaj pisać
szukając kłótni... Może zajmuj się swoimi zadankami i przy okazji nie przeszkadzaj mi w nauce
5 cze 22:30
ZKS:
Mnie nie obchodzi co pisałeś, ale z jakim podejściem odnosisz się do innych.

Nie muszę, ale
chcę odwiedzać i sprawdzać Twoje postępy w zachowaniu.
5 cze 22:50
Lukas:
Ja wiem co mam robić i niańki nie potrzebuje. Więc daruj sobie

I to będzie najlepsze
rozwiązanie

A ja tym czasem wracam do zadań

Pa.
5 cze 22:52
ZKS:
Niestety darować nie daruje taki charakter.

Musisz zrozumieć, że zachowanie to podstawa.
5 cze 22:54
Wazyl: Cześć
ZKS Eto i
Milo
Lukas musisz zrozumieć że kłócenie się z nimi na tym forum jest porównywalne do
zaatakowania czołgu patykiem.
Odpuść
5 cze 23:07
ZKS:
Siemanko
Wazyl.
5 cze 23:22