Okreslic liczbe rozwiazan w podanych ukladach rownan w zaleznosci od parametru p
bo91: Okreslic liczbe rozwiazan w podanych ukladach rownan w zaleznosci od parametru p
x − y + 2z = 4
3x + y − z = 2
7x + 5y − 7z = −2
6x − 2y + 5z = p
wszystkie rownania zamkniete klamerka od lewej
5 cze 18:06
zawodus: to Twierdzenie KC i lecimy
5 cze 18:16
bo91: kc czyli?
mozna to rozwiazac sarusem?
czy szybciej cramerem?
5 cze 19:10
Mysza: ja zawsze wszystko sarusem, bo od razu widać całą macierz i rozwiązania. kc − tw cronekera
capelliego (jakoś tak się piszę), średnio tu widzę, bo macierz nie jest kwadratowa.
5 cze 19:18