Wyznacz ciąg geometryczny ( an ) dane są: wyraz a1 , iloraz q i liczba wyrazów n
fiszu: Wyznacz ciąg geometryczny ( an ) dane są: wyraz a1 , iloraz q i liczba wyrazów n. Wyznacz an
: 1 e) a1= 2√3 q= 1/2 n=4
f) a1=−55 q=0 n=31
g) a1=−100 q=0,1 n=3
h) a1= √5/2 q=2√5 n=6
5 cze 17:33
J: Przepisz porzadnie treść zadania.
5 cze 17:35
miecio: i najlepiej sam je zrób
5 cze 17:37
fiszu: Wyznacz ciąg geometryczny ( an ) dane są: wyraz a1 , iloraz Q i liczba wyrazów n.
wyznacz an.
e) a1= 2√3 q= 1/2 n=4
f) a1=−55 q=0 n=31
g) a1=−100 q=0,1 n=3
h) a1= √5/2 q=2√5 n=6
5 cze 17:38