pochodne
never: funkcja −x+y−π/2siny, jak bedzie wygladala funkcja: dF/dx i dF/dy (pochodne czastkowe?). Nie
moge zrozumiec tego... Prosze o pomoc
5 cze 07:56
never:
F(x)'=−1+y−π/2siny
F(y)'=−x−π/2cosy
prosze napisac czy te wyniki sa poprawne
5 cze 08:02
J: | | π | | π | |
Na końcu jest : − |
| *siny ... czy − |
| |
| | 2 | | 2siny | |
5 cze 08:23
J:
Na pewno: F'x = − 1
F'y ... zależy od tego co jest na końcu
5 cze 08:25
J:
| | π | | π | |
a) F(x,y) = − x + y − |
| siny ..., wtedy: Fy = 1 − |
| cosy
|
| | 2 | | 2 | |
| | π | | πcosy | |
b) F(x,y) = − x + y − |
| ...., wtedy: F'y = 1 + |
| |
| | 2siny | | 2sin2y | |
5 cze 08:46
never:
π/2*siny
5 cze 09:45
J: To dalej nic nie mówi ... popatrz post: 8:46 , tam masz obydwa przypadki.
5 cze 09:55