rozwiążcie proszę
smyk: rozwiąż równanie
4x=xdo3
4 cze 21:21
Radek:
do re mi fa so la si do
4 cze 21:22
Radek:
do re mi fa sol la si do
4 cze 21:24
Janek191:
4 x = x3
x = 2 bo 4*2 = 23 = 8 lub x = − 2 bo 4*(−2) = (−2)3 = − 8
4 cze 21:25
Mila:
4x=x3
x3−4x=0
x(x2−4)=0
x*(x−2)*(x+2)=0
x=0 lub x+2=0 lub x−2=0 dokończ
no i po kłopocie.
4 cze 21:26
razor: ... lub x = 0
4 cze 21:26
Janek191:
4 x = x3
x = 2 bo 4*2 = 23 = 8 lub x = − 2 bo 4*(−2) = (−2)3 = − 8
lub x = 0
=======
4 x − x3 = 0
x*( 4 − x2) = 0
x*( 2 − x)*(2 + x) = 0
x = 0 lub x = 2 lub x = − 2
======================
4 cze 21:27
smyk: a poproszę rozwiązanie równania
(8−4x)(3−3xdo2)=0
4 cze 21:38