okręgi
okręgi: Środki czterech okręgów o promieniu r=6 znajdują się w wierzchołkach kwadratku o boku długości
a=6. Znajdź pole wspólnej części tych czterech kół.
6 lis 15:55
okręgi:
6 lis 21:21
daga: pomoze ktos

Środki czterech okręgów o promieniu r=6 znajdują się w wierzchołkach kwadratku o boku długości
a=6. Znajdź pole wspólnej części tych czterech kół.
7 lis 14:23
Zbronek: P=36(1−√3)+12π
7 lis 18:02
Zbronek:

| | 6√3 | | 6√3 | |
Δbag −równoboczny⇒|eg|= |
| ⇒|gf|=6− |
| =6−3√3 |
| | 2 | | 2 | |
| | 1 | | 1 | | 9 | |
PΔgfd= |
| |gf|*3= |
| (6−3√3)*3= |
| (2−√3) |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
| | 1 | |
Pwycinka.agd= |
| *36π=3π |
| | 12 | |
P
cześci.wycin.agd.odp.cięciwie.gd=3π−9
| 1 | | 9 | |
| p1=PΔgfd−Pcześci.wycin.agd.odp.cięciwie.gd= |
| (2−√3)−3π+9 |
| 2 | | 2 | |
p1=9(2−
√3)−6π+18=36−9
√3−6π
2p
1+p
2=36−9π
p
2=36−9π−2p
1=36−9π−2(36−9
√3−6π)=3π+18
√3−36
p=36−4p
1−4p
2=36−4(36−9
√3−6π)−4(3π+18
√3−36)=36(1−√3)+12π
7 lis 20:29
daga: o dzieki wielkie za rozwiazanie
8 lis 16:02
ewa: Pcześci.wycin.agd.odp.cięciwie.gd=3π−91
wytłumaczy mi to ktos

?
27 lis 21:11
BiebrzaFun : P
cześci.wycin.agd.odp.cięciwie.gd=3π−9
P
wycinka.agd=3π
P
Δagd=9
https://matematykaszkolna.pl/strona/474.html
rysunek nie wyszedł może dokładnie,czerwona przerywana dzieli wycinek koła na Δagd i cześć
wycinka agd odp cięciwie gd
28 lis 08:04