rozwiąż mi to
smyk: rozłóż wielomian na czynniki
W(x)=x do4−7xdo3+6xdo2
4 cze 20:59
Saizou :
x4−7x3+6x2=x2(x2−7x+6x)=x2(x−6)(x−1)
4 cze 21:00
Lukas:
w(x)=x4+7x3+6x2
w(x)=x2(x2+7x+6)
delty za Ciebie liczyć nie będę
4 cze 21:00
sushi_ gg6397228:
wyciagnij x2 przed nawias a potem z delty
4 cze 21:00
Saizou : a po co deltę xd
x2−7x+6=
x2−x−6x+6=
x(x−1)−6(x−1)=
(x−1)(x−6)
4 cze 21:03
smyk: to które zadanie jest dobrze rozwiązane w całości?
4 cze 21:08
jakubs: Saizou podał ostateczną odpowiedz, a do rozwiązania
Lukasa brakuje policzenia delty i
wyznaczenia pierwiastków i otrzymasz to co napisał
Saizou
4 cze 21:09
smyk: to pierwsze czy drugie od saizou
4 cze 21:17