rozwiązcie mi to
aga: uzasadnij tożsamość
cos x + tg kwadrat x=1/cosx
4 cze 20:38
Martiminiano:
Wspólny mianownik i po zadaniu.
4 cze 20:59
aga: nie rozumiem tego przepraszam to jakie jest całe zadanie?
4 cze 21:24
Martiminiano: Możesz sprawdzić czy aby na pewno dobrze przepisałaś przykład?
4 cze 21:31
aga: dobrze
cos x+tg do 2 x=1/cosx
4 cze 22:48
jakubs: Spróbuj sama rozwiązać, pamiętaj o dziedzinie.
4 cze 22:50
pigor: ... to co napisałaś nie jest tożsamością ,
| | 1 | |
chyba, że po prawej stronie miało być |
|  . |
| | cos2x | |
4 cze 22:55
Eta:
Myślę ,że taka ma być lewa strona
4 cze 22:57
aga: tak pani eta takie jest zadanie proszę go rozwiązać
4 cze 23:06
Martiminiano: | | sin2x | | cos2x | | sin2x | |
cosx + |
| * cosx = |
| + |
| = 1cosx |
| | cos2x | | cosx | | cosx | |
4 cze 23:33
Martiminiano: L=P
4 cze 23:34