1 | ||
może ktoś zerknąć czy dobrze myślę sprawdzić z definicji czy | jest granicą | |
4 |
2n+1 | ||
an= | ||
3+8n |
2n+1 | 1 | 1 | 1−12ε | |||||
I | − | I<ε | <ε czyli n> | stąd chyba np. | ||||
3+8n | 4 | 12+32n | 32ε |
1−12ε | ||
N= | i czy to znaczy że za ε mogę wstawić dowolną liczbę >0 aby sprawdzić czy | |
32ε |
n2+1 | n | n | 1 | |||||
a jeszcze pytanie dlaczego I | −1I= | < | = | |||||
n2+n+1 | n2+n+1 | n2 | n |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |