Proszę o szybkię zrobienie !!! Zadania na ocenę dopuszczającą na koniec roku !!!
Koondzio: 1. Narysuj wykres y=1/2x(do potęgi 2) , przesuń go o wektor [−3,1] i zapisz wzór po
przesunięciu .
2. Rozwiąż równanie oraz nierówność kwadratową :
a) −3x(do potęgi 2)−6x=0
b) x(do potęgi 2)+6x+9>0
3. Oblicz miejsce zerowe oraz współrzędne wierzchołka paraboli. W(p,q) y=x(do potęgi 2)−7x+6
4. Wyznacz wartość największą i najmniejszą w przedziale domkniętym <−3,1> y=x(do potęgi 2) +8
Bardzo proszę o zrobienie tego w jak najszybszym tępie, muszę to mieć do wieczora 07.06.2014r
czyli czwart
4 cze 20:10
Kaja: 1. zrób tabelkę, podstaw jakies x i wylicz y, potem nanies w ukł. współrzdnych (ma byc
parabola).
| | 1 | |
przesuń o 3 jednostki w lewo i 1 w górę. wzór to y= |
| (x+3)2+1 |
| | 2 | |
4 cze 20:12
Kaja: 2. a) −3x2−6x=0
−3x(x+2)=0
x=0 lub x=−2
b) x2+6x+9>0
(x+3)2>0
x∊R/{−3}
4 cze 20:14
Kaja: 3.y=x
2−7x+6
za y podstaw zero, policz Δ oraz x
1 i x
2
| | b | | Δ | |
na współrzędne wierzchołka paraboli sa odpowiednie wzory: p=− |
| , q=− |
| . podstaw i |
| | 2a | | 4a | |
policz
4 cze 20:15
Kaja: 4. y=x2+8
policz p, sprawdź czy to co policzysz należy do podanego przedziału. jeśli tak policz q. policz
f(−3) oraz f(1). spośród wyliczonych wartosci f(3), f(1), q wybierz najmniejszą i największą
4 cze 20:20
Koondzio: jeżeli chodzi o zadanie 3 i jest y=x2−7x+6 to jak za y podstawię 0 wtedy równanie będzie takie
: x2−7x+6=0

zadanie 4. Jak mam y=x2+8 to a=1 b=8 ? i c jest czy nie ma ? bo mam przedział <−3,1> to mi
wychodzi jakimś cudem −4 xD
4 cze 21:18
Eta:
y=ax2+bx+c
y=x2 +8 a=1 , b=0 , c=8
4 cze 22:29