podaj miejsce zerowe funkcji
Syntia33: a) f(x)=3x(x+2)
b) f(X)= 3xx2+9
c) f(x)= 2x−4x2−4
4 cze 19:44
daras: masz to narysowac czy już ...niewazne ?
4 cze 19:46
Syntia33: w b) jest 3x/x2+9 a w c) 2x−4/x2 − 4
4 cze 19:46
Syntia33: obliczyc tylko
4 cze 19:47
Syntia33: pomozxecie

?
4 cze 19:51
Lukas:
Do ułamków duże U
Licznik=0
to co w mianowniku≠0
4 cze 19:52
daras: niby co obliczyć

jak sama nie wiesz, to głowy nie zawracaj
4 cze 19:56
Syntia33: Podac miejsce zerowe funkcji..
4 cze 19:59
Kaja: a) 3x(x+2)=0
x=0 lub x=−2
b) 3x=0
x=0
c)zał. x2−4≠0
x≠2 i x≠−2
2x−4=0
x=2 sprzeczność z zał.
brak miejsc zerowych
4 cze 20:01