matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
sarius:
całki
F
0
∫dv=
∫cos(ωt)
m
F
0
1
v=
sinωt *
+C
m
ω
1
Moje pytanie brzmi skąd wzięło się
ω
Proszę wytłumaczenie jak dla idioty. Chcę to zrozumieć.
4 cze 19:15
sarius:
up
4 cze 19:23
MQ:
z podstawienia, ponieważ masz całkę ∫cos(ωt)dt. x=ωt dx=ωdt stąd
1
dt=
dx
ω
4 cze 19:25
sarius:
Dziękuję!
4 cze 19:30
sarius:
Dziękuję!
4 cze 19:30