plan...
max: W trapezie równoramiennym ABCD poprowadzono wysokość DE. Oblicz pole trapezu, jeśli BD=10 cm i
EB=8 cm.
4 cze 18:28
max:

wyliczyłem z Pitagorasa, że |DE| = 6 cm i nie wiem jak dalej ruszyć
4 cze 18:30
elf:
Niezgodność oznaczeń w treści zadania i na rysunku
4 cze 18:43
elf:
h = 6, P = 8*6 = 48
4 cze 18:45
max: jaka niezgodność ? i skąd ci się nagle wzięło 8*6 ?
4 cze 18:47
elf:
Punkty oznacza się dużymi literami A, B, C, D, E a nie małymi: a, b, c, d, e
8*6 wzięło się z rozumu, jak się go ma
4 cze 18:54
4 cze 19:00
elf:

Porządek musi być, nawet na rysunku
4 cze 19:08