logarytmy
karola:

Czy mógłby mi ktos wyjasnic i pomoc zrobic taki przykłąd z logarytmów 6
2−log
63 ten minus log
i tak dalej jest na górze wszystko
4 cze 17:06
razor: 62−log63 = 6log636−log63 = 6log612 = 12
4 cze 17:08
karola: razor a skad sie wzieło 36 ?
4 cze 17:10
razor: 2 = log636, bo 62 = 36
4 cze 17:11
karola: ,mógłbys mi jakos przystepniej opisac krok po kroku?\
4 cze 17:16
razor: 62−log63 = 6log636−log63 = 6log6363 = 6log612 = 12
którego kroku nie rozumiesz?
4 cze 17:19
karola: po pierwszym równa się , nie rozumiem
4 cze 17:22
karola: sorki ze tak mecze , ale nie radzę sobie z matma
4 cze 17:23
razor: 2 zamieniłem na log636, żeby móc skorzystać z własności alogab = b
4 cze 17:25
karola: oki dziekuje serdecznie
4 cze 17:27
krystek: | | 1 | |
To inaczej 62*6−log63=62* |
| =12 |
| | 3 | |
4 cze 17:27
krystek: Czytelniej
| | 1 | |
62*6−log63=36*6log63−1=36* |
| =12 |
| | 3 | |
4 cze 17:32
karola: dzieki krystek juz wszystko dziekuje
4 cze 17:33