matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szereg geometryczny
Misiek:
Proszę was o pomoc w krótkim zadanku, bo mi wynik nie chce wyjść. Oblicz sumę szeregu geometrycznego. a1= 2
√
6
q= −
√
3
3
4 cze 16:55
elf:
1
q =
√
3
2
√
2
√
3
√
3
6
√
2
S =
*
=
1
1 −
√
3
√
3
√
3
− 1
4 cze 17:23