matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcje Rozwiąż
gdfgd:
Rozwiąż:
2x−9
a)
=x+3
x−3
−6x+1
1
b)
=−2
x+7
2
9
c)
=x
6−x
2
3
d)
=
x+1
x−2
Rozwiąż nierówność:
x+5
a)
>−2
x+7
2x
b)
≤0
4−x
−3
c)
<2
4x
2x+4
d)
≥−3
x+1
4 cze 16:45
jakubs:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1695.html
https://matematykaszkolna.pl/strona/1696.html
4 cze 16:50
gdfgd:
ok dzięki
4 cze 16:52