matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
matmematyka:
sin=−1/2 ile to stopni?
6 lis 15:25
psotka:
sinα= −1/2 => sinα= sin(180+30
o
) => α= 210
o
lub sinα= sin(360
o
−30
o
) => α= 330
o
6 lis 15:29
psotka:
α= 210
o
+ k*360 lub α= 330
o
+k*360
o
k€C
6 lis 15:32