Proszę o pomoc!
MartaB30: Zad.1
Naszkicuj wykres funkcji, która spełnia jednocześnie następujące warunki:
a) D = < −3, 5 )
b) ZW = < 1, 4 >
c) Funkcja jest rosnąca w przedziale < −3, −1 >
d) Funkcja jest malejąca w przedziale < −1, 2 >
e) Funkcja jest stała w przedziale < 2, 5 )
Zad.2
Określ dziedzinę funkcji:
b) f(x) =
√5x−1
f) f(x) = 5x
2−5
Zad.3
Dowolną funkcję − narysuj część wykresu dowolnej funkcji, a następnie sporządź wykres:
a) f(x) −2
b) f(x+6)
c) f(−x)
d) −f(x)
Zad.4
Dla jednej wartości parametru:
f(x)=−3+(
12n+8)*a
a) Rosnąco
b) Malejąco
c) Stała
bratjanek:
Znowu ktoś oczekuje, że zadanie domowe zrobi ktoś inny, a gdzie Marto B ileś tam Twoje
propozycje rozwiązania?