matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja Wykonaj działanie
gdfgd:
Może ktoś rozwiązać to zadanie z funkcji: Polecenie : Wykonaj działania,
2x
2
+4x
x
2
−1
*
=
x+1
2x+4
4 cze 15:46
jakubs:
W czym problem ? Najpierw dziedzina, a później mnożymy ułamki
4 cze 15:47
razor:
x(2x+4)
(x+1)(x−1)
*
= x(x−1)
x+1
2x+4
D = ...
4 cze 15:48