matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Całeczka
MMM:
Oblicz całkę potrójną ∫∫∫
v
x
2
dxdydz gdzie bryła V ograniczona jest obszarem
x
2
y
2
z
2
+
+
= 1
a
2
b
2
c
2
4 cze 13:52
Krzysiek:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Uk%C5%82ad_wsp%C3%B3%C5%82rz%C4%99dnych_sferycznych
tylko lekko zmodyfikuj zamiast x=rcosαcosβ to x=a*rcosαcosβ
4 cze 16:52