Zbadaj monotoniczność
Nataliia: Zbadaj monotoniczność
4 cze 13:12
J:
Policz: an+1 − an = ...
4 cze 13:13
5-latek: czesc
J 
Podstawowa rzecz do policzenia a potem jak trudna matura
4 cze 13:19
Nataliia: Ja jestem po maturze kilka lat... Ale wróciłam na studia a jak o na zaocznych to nic nie
wyjaśnią tylko dadzą do rozwiązania.. Więc byłabym wdzięczna o rozwiązanie krok po kroku... Po
prostu nie pamiętam jak to się robiło ....
4 cze 13:24
J: Cześć
małolat..
4 cze 13:27
J:
| | n+2 | | n+1 | | (n+2)n − (n+1)n | | n | | 1 | |
= |
| − |
| = |
| = |
| = |
| > 0 |
| | 2(n+1) | | 2n | | 2n(n+1) | | 2n(n+1) | | 2(n+1) | |
,
zatem ciąg jest rosnący.
4 cze 13:49
Saizou :
J coś ci się pomyliło, przecież to ciąg malejący
4 cze 13:51
J: | | − 1 | |
Racja ... pośpiech ...  a n+1 − a n = |
| < 0 .. ciąg malejący ..  |
| | 2n(n+1) | |
4 cze 13:57