zad rozwiaz rownanie
matmematyka: sin2x=1
cos3x=−1/2
tgx/2=−1
6 lis 15:03
godzio187: sin2x=1 dla jedynki jest kąt: 90
o
czyli
| | 2π | | 2π | |
3x= |
| +2kπ v 3x=− |
| +2kπ
|
| | 3 | | 3 | |
| | 2π | | 2 | | 2π | | 2 | |
x= |
| + |
| kπ v x=− |
| + |
| kπ
|
| | 9 | | 3 | | 9 | | 3 | |
6 lis 15:10
matmematyka: mam jeszcze inne cuda np
6 lis 15:13
matmematyka: sin(2x−1)=1
cos(2x+π/3)=−1/2
2cos(x/6+π/5)=−1
6 lis 15:14
matmematyka: dzieki
6 lis 15:14
psotka:
godzio .......
6 lis 15:16
matmematyka: mam miec je za 15 min moge Cie prosic


?
6 lis 15:19
matmematyka:
tg(x2) 1/3sin(2x−π/5)=−1/6
sinx
−−−−−−−− =0
1−cosx
6 lis 15:20
matmematyka: tg(x2)=0
6 lis 15:20
matmematyka:
6 lis 15:37
Ols: sin(2x−1)=1
Jak to rozwiązać?
13 paź 10:40
13 paź 11:02