matematykaszkolna.pl
4 cze 10:52
jakubs: Ojjj zaczynam się bać o polski
4 cze 10:56
Piotr 10: ja też , mam nadzieję, że z matematyki P te 34% nie zdalo xD
4 cze 10:57
miecio: jakby tyle nie zdało, to może w końcu ktoś się zainteresuje tym, jak się uczy w szkole...
4 cze 11:06
Hajtowy: Jeśli prognozy się potwierdzą, to będzie dowód na to, że pogarsza się poziom kształcenia w polskich szkołach. − To byłby porażający wynik, biorąc pod uwagę, że matury w tym roku były wyjątkowo łatwe. Uważam, że naprawdę trzeba było się postarać, żeby nie zdać − mówi "Dziennikowi Polskiemu" Jerzy Lackowski, dyrektor Studium Pedagogicznego Uniwersytetu Jagiellońskiego. no tak... zajebiście "łatwe" były Chyba im się matury pomyliły z 2013 rokiem.
4 cze 12:36
zawodus: Co roku są łatwe, tylko społeczeństwo przestaje się uczyć (i to od kilku lat )
4 cze 13:11
jakubs: No ale mówienie, że w tym roku była wyjątkowo łatwa jest chyba nie na miejscu. Wystarczy porównać ją z maturą z poprzedniego roku.
4 cze 13:13
5-latek: Jesli podstawa np z matematyki to tragedia ale nie tylko uczniow ale i nauczycieli Zawodus racja −to ze z rozszerzenia z matematyki odeszli troche od schematu to nie oznacza ze byla trudna A poza tym powiedzmy sobie szczerze . Nie kazdy musi byc studentem
4 cze 13:16
Piotr 10: Zawsze jest łatwiej wypowiedzieć się, jeśli nie pisało się matury i nie miało się stresu.
4 cze 13:16
Lukas: Dobrze mówisz Piotr, a dwa łatwe ? haha łatwa to była 2013 a nie 2014
4 cze 13:33
Piotr 10: U mnie najgorsze to było, że od pondz − czwartku nie stresowałem się pisząc matury, a w piątek stres A najbardziej ten przedmiot ogarniam..
4 cze 13:35
zawodus: Bardzo dobre słowa "nie każdy musi być studentem" emotka
4 cze 13:39
Cash18: W mojej opinii żadna matura podstawowa nie była trudna. Matma rozszerzona była ciekawa, choć sam ją napisałem po prostu źle (w porównaniu z innymi arkuszami np zadania.info) nie mam żalu do CKE, ponieważ dali coś nowego a mieli do tego prawo. W mojej opinii nie ma co płakać matura to tylko papierek potrzebny na studia, a studia zweryfikuje nasze predyspozycję i zapał przede wszystkim emotka
4 cze 13:50
jakubs: Zobaczymy czy "tylko papierek". W tamtym roku mieli łatwiej i jeżeli ktoś zdawał maturę w tamtym roku będzie rekrutował się z nami na studia będzie to troszkę nie sprawiedliwie. CKE powinno utrzymywać stały poziom matur...
4 cze 14:06
zawodus: Dawanie co roku tych samych zadań ze zmienionymi danymi mija się z celem emotka
4 cze 14:11
jakubs: zawodus ja tego nie powiedziałem emotka Poziom powinien być podobny, a zadania oczywiście nie takie same, ale jeżeli dają takie schematyczne zadania przez kilka lat i nagle zmieniają to coś jest nie tak. No przynajmniej według mnie.
4 cze 14:14
daras: Spodziewane przesunięcie akcentu: kiedyś co trzeci sie nie dostawał na studia, bo nie zdawał egzaminu wstępnego, które zlikwidowano, a teraz co trzeci maturę=normalny stan.
4 cze 16:34
Cash18: Jakubie nie wydaję mi się żeby tych kandydatów z "maturą 2013" było aż tak dużo. W dodatku wydaję mi się że nie każdy przecież musi iść na AGH czy PW, jest wiele świetnych kierunków chociażby na PWr z niskim progiem,gdzie jednak przesiew jest bardzo solidny, ale to inna bajka emotka. Swoją drogą jestem pewny że matura 2015 będzie łatwa, bo niestety tak działa większość naszych urzędów państwowych, które chcą pokazać przede wszystkim wynik swoich cudownych reform, którymi można się pochwalić.
4 cze 18:56
jakubs: Dużo ich nie będzie, ale zawsze coś, szczególnie na oblegane kierunki. Jeżeli chodzi o PWr to w moim przypadku odpada, ponieważ nie zdawałem fizyki. Mi pozostaje się modlić o zdany polski, dalej to już jakoś pójdzie.
4 cze 19:01