logarytm
Agataku: Oblicz
5log37
4 cze 01:30
ZKS:
Weź kalkulator w rączkę i policz.
4 cze 01:32
4 cze 01:36
Piotr:
na odwrot
4 cze 01:38
Agataku: 2.8228751702678982
4 cze 01:39
Agataku: jak na odwrot to 8.85621874580711 , a jest jakis sposob by policzyc to "na piechtaka"
bez kalkulatora?
4 cze 01:41
ZKS:
Oczywiście u mnie na odwrót. Winno być
Idę się chyba przespać troszkę i wstanę o 4 to coś jeszcze porobię.
4 cze 01:48
5-latek: Nalezy znac przynajmniej te 3 wartosci logarytmow dziesietnych log2≈0.3010 log3≈0,4771 i
log7≈0.8451
znajac te wartosci mozemy policzyc wartosci innych logarytmow np log8=log23=
3log2=3*0,3010=0.9030(oczywiscie w przyblizeniu
4 cze 07:22