matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
lisa...pipisa
burka:
√
10
2+
1
2
log16
=
√
10
2
*10
log16
1
2
Rozpisuję 10
log16
1
2
=10
log4
=4 Ostatnie przekształcenie ze wzorku. Ostatecznie
√
100*4
=20 Prosze o sprawdzenie
3 cze 21:03
Eta:
OK
3 cze 21:07