Błąd bezwzględny przybliżenia liczby 3,(3) liczbą 3,3 jest równy:
Przemek: Błąd bezwzględny przybliżenia liczby 3,(3) liczbą 3,3 jest równy:
A:0 B:0,03 C:1/30 D:1/3
Jak ja to robię :
Δx(3,(3)−3,3)=(0,03)=0,03 nawiasy proste nie mogę znaleźć
3 cze 21:02
PW: Zaraz, zaraz:
|3,(3) − 3,3| = |0,0(3)| = 0,0(3)
− trzeba tę liczbę zamienić na ułamek zwykły i dopiero udzielić odpowiedzi.
Znak wartości bezwzględnej: Alt 0124 przy włączonym NumLock.
3 cze 21:11
Przemek: Czyli jaka odp?
3 cze 21:14
Przemek: 1/30
3 cze 21:16
Przemek: PROSZĘ O ODPOWIEDZ
3 cze 21:22
PW: Umiesz zamienić 0,0(3) na ułamek zwykły? Jeśli umiesz, to taka jest odpowiedź.
3 cze 21:29
Przemek: czyli 1/30 a czy jest róznica w zamianie z 0,3 a 0,(3)
3 cze 21:36