| 1 | ||
Nie wieże że mam problem z wykonaniem tego działania −.− : | * (6−3√2) * (6−3√2). | |
| 2 |
| 1 | ||
Nie wiem czy mam zrobić to tak: 1) (3 − 1 | √2) * (6−3√2) | |
| 2 |
| 1 | ||
czy może 2) 3−1 | √2 * (6−3√2) | |
| 2 |
| 1 | ||
albo 3) | * 36 − 18√2 − 18√2 − 18 | |
| 2 |
| 1 | |
*3*3(2−√2)(2−√2)= 3(2−√2)2= 3*(6−4√2)= 6(3−2√2) | |
| 2 |
| 1 | 9 | 9 | |||
*3*3(2−√2)(2−√2)= | (2−√2)2= | (6−4√2)= 9(3−2√2) | |||
| 2 | 2 | 2 |
| 1 | 1 | |||
lub tak: | (6−3√2)2= | (36−36√2+18)= 18−18√2+9= 27−18√2= 9(3−2√2) | ||
| 2 | 2 |