matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wielomiany, pierwiastki , wykazywanie
honeyx3:
Wykaż,że wielomian W(x)= 2x
4
− 3x
3
+8x
2
ma tylko jeden pierwiastek rzeczywisty.
3 cze 18:54
Lukas:
x
2
(2x
2
−3x+8)=0 x=0 Δ<0
3 cze 18:56