matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
Juzio :
Zadanie w linku :
http://pl.static.z-dn.net/files/dc4/ce4c69aaf83f445fc8e70d8d2eba922b.jpg
Proszę o wyjąśnienie i o zrobienie jakieoś przykładu
3 cze 18:12
Eta:
a) x−1=0 ⇒ x=1 R= W(1)=........ , podstaw za x= 1 i oblicz b) x+2=0 ⇒x= −2 R=W(−2)=...... : : :
−3
:g) 2x+3=0 ⇒ x=
2
3
R=W(−
)=..........
2
teraz działaj .............
3 cze 18:20