programowanie-pascal
ona: jest moze ktos kto pomoze w programowaniu− Pascal?
potrzebuje odrobinke podpowiedzi
3 cze 17:21
ona:
3 cze 17:24
ona: mam problem z rekurencja i pętlami w programie, bardzo prosze o pomoc, ktos pomoze?
3 cze 17:29
ona: jest ktoś
3 cze 17:38
ona: 
3 cze 18:04
miecio: jest, a co trzeba
3 cze 18:05
ona: mam funkcje rekurencyjna i jej wzor i musze napisac program w pascalu.
wzor:
{ a1 = 2
{ an = an−1 *2 dla nieparzystego n>1
{ an =an−1 +3 dla parzystego n>1
3 cze 18:07
ona: i nie wiem jak sie za to zabrac
3 cze 18:09
ona: function a(n:integer):integer;
begin
for n:=1 a:=2;
for n>1 do
if (n mod 2)=0 then a:=a(n−1) + 3
else a:=a(n−1)*2
end;
czy to jest dobrze
3 cze 18:17
ona:
3 cze 18:27