matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hm
katarzynka1829:
w malejącym ciągu geometrycznym (a
n
) mamy: a
1
=−2 i a
3
=−4. Iloraz tego ciągu jest równy?
3 cze 16:22
zawodus:
umiesz dzielić?
3 cze 16:22
Janek191:
a
3
: a
1
= q
2
q
2
= − 4 : ( − 2) = 2 q =
√
2
3 cze 16:23