Rozwiąż równania
Mola: a) (16 − 4x2)(x2 − 8x + 16)x2 = 0
b) −3x3 + 5x2 + 12x = 0
3 cze 16:02
J: Może sama coś ?
3 cze 16:03
Mola: Jakbym umiała to bym zrobiła
3 cze 16:05
Janek191:
a) (16 − 4x2)*(x2 − 8 x +16)*x2 = 0 ⇔ 16 − 4x2 = 0 lub x2 − 8x +16 = 0 lub x2 = 0
3 cze 16:05
Olgaaa: w podpunkcie b wyciągnij przed nawias x i licz dalej
3 cze 16:06
Lukas:
a) x=0 lub x=−2 lub x=2 lub x=4
| | 4 | |
b) x=0 lub x=3 lub x=− |
| |
| | 3 | |
3 cze 16:06
Janek191:
b) − 3x3 + 5 x2 + 12 x = 0
− x*( 3x2 − 5 x − 12 ) = 0
− x = 0 lub 3x2 − 5x − 12 = 0
itd.
3 cze 16:07