Trygonometria (liceum)
Patrycja: Podaj miarę kąta wewnętrznego:
a) pięciokąta foremnego b) siedmiokąta foremnego
Proszę również o wytłumaczenie.
2 cze 21:43
Kasia: Korzystamy ze wzoru na kąt wewnętrzny n−kąta foremnego
α=(n−2)*180/n
a) n=5
α=(5−2)*180/5=3*180/5=540?5
=108
b) n=7
α=(7−2)*180/7=5*180/7
=900/7≈129 (tylko tu nie jestem
pewna czy będzie przybliżenie).
2 cze 22:02
daras: jak nie jesteś pewna, to możesz dzielić do końca świata i jeden dzień dłużej
3 cze 08:42
zawodus: daras widzę, że nerwy ci puszczają
3 cze 08:51
3 cze 08:57
zawodus: jest na to tylko jedno słowo: "wygoda"
3 cze 09:06
nissan 2.0.TD: czesc
zawodus 
Znasz moze pozycje Z. Moszner . O teorii relacji (1967r z serii biblioteczka matematyczna
3 cze 09:14
zawodus: Z biblioteczką miałem wielokrotnie do czynienia, ale z tą konkretną książka nie
3 cze 09:16
zawodus: Tutaj masz spistresci
hatteria.pl/zenon−moszner−teorii−relacji−antykwariat−p−383.html
3 cze 09:18
5-latek: Zamowilem ja ,bo chce w niedlugim czasie troche sie zajac tymi dzialaniam,i w kolkach
,trojkatach
3 cze 09:22
zawodus: Trójkąty ci się marzą?
3 cze 09:53
5-latek: Powiem CI ze nawet juz sie śnią.
3 cze 09:58
zawodus: Jak ci się w końcu Żmudzi matematyka to wykupuje od ciebie wszystkie książki, które zgromadzisz
do tej pory
3 cze 10:02