f.wykładnicza
Mario: Jak rozpisać dwa przypadki obu funkcji wykładniczej
a) y=|2
x−1+2|
b) y=|3
x+2−1|
[aby dobra dusza rozpisała dla x<0 dalej już samo pójdzie]
z góry dzięki
2 cze 20:50
zawodus: Pierwszy to nie ma nic do roboty, bo jak opuścisz moduł to się nic nie zmieni

W drugim korzystasz z definicji modułu po prostu
2 cze 20:52
Lukas:

f(x)=2
x przesuwasz o wektor [1,2] i to co pod osią OX nad oś
2 cze 20:53
Mario: w potędze też zmienić znaki?
2 cze 20:53
zawodus: |x|=x gdy x≥0
|x|−x gdy x<0
Wstaw to co masz pod modułem w miejsce x−a
2 cze 20:56
Mario: dzięki dzięki już czaję
2 cze 20:57