planimetria
ShawnMichaels: Punktami wspólnymi okręgu (x−3)2 + (y+1)2 = 9 i prostej y = −x + 5 są punkty o współrzędnych
A. (−3,−2) (6,−1)
B. (3,0) (6,−1)
C. (0,2) (6,−1)
D. (3,2) (6,−1)
2 cze 20:07
kyrtap: Rozwiąż układ równań uwzględniając równanie okręgu i prostej
2 cze 20:08
zawodus: Podstaw odpowiedzi i Będzie szybciej

ODP D
2 cze 20:10
zawodus: Oba punkty muszą być na prostej
2 cze 20:11
ShawnMichaels: Mógłby ktoś dla przykładu rozwiązać? Bo wczoraj próbowałem jednak nie do końca zajarzyłem
3 cze 21:32
emirat:

szybki rysunek − szybka odpowiedź
3 cze 21:37
Radek: (x−3)2 + (y+1)2 = 9
(x−3)2 + (−x + 5+1)2 = 9
(x−3)2 + (−x +6)2 = 9
2 x2−18 x+36 = 0
Dalej Deltą
3 cze 21:38
emirat:
Delta? Ha ha ha
3 cze 21:40
emirat:
x + y = 5
A. −3 − 2 = −5 źle
B. 3 + 0 = 3 źle
C. 0 + 2 = 2 źle
a więc D dobrze (3 + 2 = 5 i 6 − 1 = 5)
Δ
3 cze 21:55
ShawnMichaels: dzieki
3 cze 22:00
Eta:
"miecio" w Emiratach ?
3 cze 22:05