| π | ||
tg(x+y)−xy−1=0 (xo,yo)=( | ,0) | |
| 4 |
| π | ||
F( | ,0)=0 | |
| 4 |
| 1 | ||
2) F'y(x,y)= | −x | |
| cos2(x+y) |
| π | π | |||
F'y( | ,0)=2− | ≠0 | ||
| 4 | 4 |
| 1 | π | |||
F'x(x,y)= | −y F'x( | ,0)=2 | ||
| cos2(x+y) | 4 |
| π | −2 | ||||||||||||
y'( | ,0)= | i czy tutaj jest wszystko ok.? | |||||||||||
| 4 |
|
| −2cos(x+y)*−sin(x+y) | π | |||
F"xx= | F'xx( | ,0)=4 | ||
| cos4(x+y) | 4 |
| −2cos(x+y)*−sin(x+y) | π | |||
F"xy= | −1 F"xy( | ,0)=4−1=3 | ||
| cos4(x+y) | 4 |
| −2cos(x+y)*−sin(x+y) | π | |||
F"yy= | F"yy( | ,0)=4 | ||
| cos4(x+y) | 4 |
| π |
| ||||||||||||||||||
y"( | ,0)= | ||||||||||||||||||
| 4 |
|