matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Parzystość funkcji
riennemetonne:
Czy funkcja f(x)=x
3
−sinx jest parzysta czy nieparzysta? Jak to sprawdzić?
2 cze 18:25
zawodus:
Definicja?
2 cze 18:27
Mila:
f(−x)=(−x)
3
−sin(−x)=−x
3
+sinx=−(x
3
−sinx)=−f(x) funkcja f(x) jest nieparzysta
2 cze 18:44