Oblicz granicę ciągu an:
Adam: Oblicz granicę ciągu an:
an= n
4 − 7n
3 − 2n
2 − 1
Wyciągnąłem n
4 przed nawias i wyszło tak
n
4 (1 − 7/n − 2/n
2 − 1/n
4) = +nieskończoność
i chodzi mi zebyscie powiedzieli czy jest przyklad wykonany dobrze
2 cze 17:50
razor:
2 cze 17:50
zawodus: Ok
2 cze 17:51
Hugo: musicie tego Huga naczuć... ale jeszcze nie dzis
2 cze 17:52
Adam: a ten przykład: 3n + 5 − √9n2 − 2n + 2 trzeba zrobic tym sposobem? (a−b)(a+b)/(a+b) ?
2 cze 17:53
ICSP:
2 cze 17:56
Hugo: ICSP mi nie dogadał

!
2 cze 18:00
zawodus: ICSP widzę że opanowałeś nową buźkę
2 cze 18:00
Adam: a ten przykład: 3n + 5 −
√9n2 − 2n + 2 trzeba zrobic tym sposobem? (a−b)(a+b)/(a+b) ? odpowie
ktoś?
2 cze 18:13
ICSP:
2 cze 18:17
Hugo: ICSP a gdzie twoje 'Tego też nie wiem

' ?
2 cze 18:17
Lukas:
A wiesz czemu ? Bo ICSP nie dobija leżących
2 cze 18:19
ICSP: dzisiaj wiem troszkę wiecej niz ostatnio

Weź a = 3n oraz b =
√9n2 − 2n + 2
2 cze 18:19
Adam: a co z 5 ?
2 cze 18:25
ICSP: Przepisuj sobie
2 cze 21:38